Ιστορία

Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας (Σ.Χ.Ο.Β.)

Ο Σ.Χ.Ο.Β. ιδρύθηκε στην Βέροια το 1953 και λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.) καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.). Επίσης από την φετινή περίοδο (2016-2017), ο Σύλλογος αποτελεί Επίσημο Οργανωτή Εκδηλώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) στο πρόγραμμα-καμπάνια «FIS SnowKidz» για την προώθηση των χειμερινών αθλημάτων και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών στο βουνό.

Ο Σύλλογός μας, είναι από τους παλαιότερους και πιο ιστορικούς συλλόγους, έχοντας αναδείξει πολλούς και μεγάλους αθλητές στην χιονοδρομία, το σκι αντοχής & το δίαθλο. Οι αθλητές του Συλλόγου έχουν κατακτήσει δεκάδες εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα, με συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και πολλούς ακόμη διεθνείς αγώνες.

Το ορειβατικό τμήμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Συλλόγου, με συνεχή δράση και πλήρες πρόγραμμα εξορμήσεων. Ορειβάτες μας έχουν πραγματοποιήσει αναβάσεις σε όλα τα βουνά της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε αποστολές του Εξωτερικού όπως Άλπεις, Ιμαλάια κ.α. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την αγάπη για το βουνό, καθώς και να αναδείξουμε την άσκηση στην φύση ως μέσο σωματικής & ψυχικής υγείας.

Από το 2015, η νέα διοίκηση του Σ.Χ.Ο.Β. αλλάζει σελίδα και αναδιοργανώνει πλήρως τη δομή του σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, ξεκινώντας από το λογότυπο. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

  • επανεκκίνηση του φυτωρίου Χιονοδρομίας με μεγάλη επιτυχία.
  • άνοιγμα νέων & συντήρηση παλιών αναρριχητικών διαδρομών.
  • διοργάνωση 1ης Αναρριχητικής Συγκέντρωσης Βέροιας που μετά την επιτυχία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.
  • διοργάνωση σχολής αρχαρίων αναρρίχησης βράχου με πιστοποίηση από την Ομοσπονδία.
  • ανασύνταξη του ορειβατικού τμήματος με νέα πρόσωπα & πλήρες πρόγραμμα.
  •  προώθηση σχολών ορειβασίας και ορειβατικού σκι.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί τα καλύτερα έρχονται… ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ!!!